...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Κρίση υπότασης: Πιθανές αιτίες & τι να κάνετε

Προβολές άρθρου website counter

Η υπόταση δεν αποτελεί πάντοτε ένα αθώο σύμπτωμα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic η υπόταση συμβαίνει όταν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης πέφτουν κάτω από 90 mm Hg για τη συστολική και 60 mm Hg για τη διαστολική.

Τα πιθανά αίτια μιας κρίσης υπότασης είναι πολλά, από την αφυδάτωση έως σοβαρές διαταραχές, όπως η βραδυκαρδία και η καρδιακή ανεπάρκεια.


Οι ερευνητές της Mayo Clinic, επισημαίνουν ότι η υπόταση μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας, ιδιαίτερα εάν η πίεση πέφτει ξαφνικά ή συνοδεύεται από τα παρακάτω συμπτώματα:

– ζαλάδα και τάση λιποθυμίας

– απώλεια συγκέντρωσης

– θολή όραση

– ναυτία

– κρύος ιδρώτας και χλωμό δέρμα

– γρήγορη αναπνοή

– αίσθημα κόπωσης

– δίψα


Αντιμετώπιση

Σε πολλές περιπτώσεις η υπόταση δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Εάν ένα άτομο έχει πάντοτε ελαφρώς χαμηλή πίεση χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο σε μια ομαλή ζωή, ο γιατρός πιθανότατα δεν θα συστήσει ειδικά μέτρα, απλώς θα παρακολουθεί την κατάσταση του ασθενούς.

Εάν εκδηλώνετε συμπτώματα υπότασης που δεν μπορούν να αποδοθούν σε κάποια προφανή αιτία (π.χ. έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, πολύωρη έκθεση στον ήλιο) συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να εξεταστεί εάν η υπόταση οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Το καλύτερο είναι να διατηρήσετε για μερικές ημέρες ένα ημερολόγιο στο οποίο θα καταγράφετε πότε εκδηλώθηκε κρίση υπότασης και κάτω από ποιες συνθήκες (π.χ. ποια δραστηριότητα κάνατε εκείνη τη στιγμή) ώστε να βοηθήσετε τον γιατρό να σχηματίσει σαφή εικόνα της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου