...Το UHF News Blog ανανεώνετε καθημερινά για την δική σας ενημέρωση!!!... Εαν θέλετε να γράψετε και εσείς κάποιο άρθρo μπορείτε να μας το στείλετε στο uhfnewsnow@gmail.com
Προβολές.. website counter ...............Twitter .............. Facebook https://el-gr.facebook.com/uhfnews/
bossa output-w-Ql-SKr Despina-apartments-new2 output-ZWBZop betshow-new
...LIVE---ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να ελαττώσετε το στρες και να βελτιώσετε την διάθεσή σας

Προβολές άρθρου free hit counter

Στη ζωή μας καθημερινά συμβαίνουν γεγονότα που μας προκαλούν άγχος και ψυχολογικό στρες. Από μικρά συμβάντα, όπως μικροπροβλήματα στον χώρο εργασίας, μέχρι και σημαντικότερα, όπως η απώλεια αγαπημένων προσώπων, ο οργανισμός μας διαρκώς διαταράσσεται.

Το στρες, έως ένα βαθμό, μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη στην ζωή μας, αφού είναι το κίνητρο, πολλές φορές, για να δράσουμε, να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, να εξελιχθούμε. Ωστόσο, το έντονο ή το χρόνιο ψυχολογικό στρες προκαλεί ορμονικές μεταβολές στον οργανισμό, που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη.

Στρες και ορμόνες

Τοξικοί Γονείς

Προβολές άρθρου website hit counter

Είναι εντελώς φυσικό για τους γονείς να φωνάζουν στα παιδιά τους μια στις τόσες. Όλοι οι γονείς γίνονται μερικές φορές υπερβολικά καθοδηγητικοί. Και οι περισσότεροι γονείς τις έχουν «βρέξει» στα παιδιά τους, ακόμη και αν αυτό έχει συμβεί σπανίως.

Μπορούν όμως αυτές οι υποτροπές να τους χαρακτηρίσουν ως βάναυσους και ακατάλληλους γονείς; Φυσικά και όχι. Οι γονείς είναι και αυτοί άνθρωποι, έχοντας και αυτοί πολλά προβλήματα από μόνοι τους.

Τα περισσότερα παιδιά επίσης, μπορούν να αντιμετωπίσουν χωρίς πρόβλημα μια περιστασιακή έκρηξη θυμού των γονέων τους, εφόσον τους δίνεται πολλή αγάπη και κατανόηση σαν αντιστάθμισμα.

3 + 3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους αχάριστους ανθρώπους

Προβολές άρθρου free web counter

Πολλές φορές στη ζωή μας αντιλαμβανόμαστε ότι περιτριγυρζόμαστε από αχάριστους ανθρώπους. Η αίσθηση ότι οι άλλοι είναι αχάριστοι απέναντί μας είναι πραγματικά απεχθής και πολλές φορές μας οδηγεί σε καυγάδες και βαθιά αναστάτωση τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό μας.

Ας δούμε λοιπόν 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το είδος ανθρώπου.

1. Μιλήστε τους για τα συναισθήματά σας

Επιστήμονες ανακάλυψαν Απαγορευμένο Αρχαίο Κείμενο που Διδάσκει Υπεράνθρωπες Ικανότητες!

Προβολές άρθρου hit counter

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα πραγματικά μυστηριώδες βιβλίο που χρονολογείται από τον δέκατο τρίτο αιώνα, ενώ κάποια μέρη του. γράφτηκαν ήδη από τον δωδέκατο αιώνα.
Αυτό το περίφημο βιβλίο ονομάζεται "Lesser Key of Solomon" και υπάρχει ένα αρχαίο κείμενο στο εσωτερικό που ονομάζεται "Ars Notoria", ή το "Notory Art of Solomon". (Μια από τις εκδόσεις της εποχής, προφανώς, που λέμε "Σολομωνική")
Ενώ υπήρχαν πολυάριθμα αρχαία κείμενα που υποσχέθηκαν άλλες εξωτικές δυνάμεις στο παρελθόν, αυτό ήταν διαφορετικό, δεδομένου ότι επικεντρώθηκε ειδικά σε προσευχές, διαλογισμούς και μια άλλη προφορική άσκηση σε αντίθεση με άλλα βιβλία, τα οποία επικεντρώνονταν αποκλειστικά σε ξόρκια, φίλτρα και τελετουργίες.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Προβολές άρθρου html code for hit counter

Η αγκυλωτική (αγκυλοποιητική) σπονδυλίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων μεταξύ ράχης και πυέλου.

Η νόσος μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή και σε άλλα μέρη του σώματος. Ορισμένες περιοχές με φλεγμονή μπορεί να περιλαμβάνουν το σημείο όπου οι τένοντες και οι σύνδεσμοι συνδέονται με τα οστά, τις αρθρώσεις μεταξύ σπονδυλικής στήλης και πλευρών και τις αρθρώσεις στους γοφούς, στους ώμους, στα γόνατα και τα πόδια. Συνήθως προκαλεί επίσης φλεγμονή στα μάτια.

Ενώ η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα επιδεινώνεται και η φλεγμονή εξελίσσεται, νέα οστά αναπτύσσονται και από τις δύο πλευρές των σπονδύλων (οστεοποίηση) σε μια προσπάθεια του σώματος να επουλώσει το σημείο.

Στηθάγχη: Προειδοποίηση για ισχαιμική καρδιοπάθεια

Προβολές άρθρου website counter

Η στηθάγχη είναι ο πόνος ή η δυσφορία στο στήθος, μια εμπειρία που οφείλεται σε ανεπαρκή παροχή οξυγόνου σε οποιαδήποτε περιοχή του καρδιακού μυϊκού συστήματος.
Συνήθως βιώνεται ως σφίξιμο ή αίσθηση πίεσης στην περιοχή του θώρακα. Ο πόνος ακτινοβολεί στο λαιμό, το σαγόνι, τα χέρια και την πλάτη. Μπορεί να συνοδεύεται από εφίδρωση, ναυτία και/ή δύσπνοια.

Τι προκαλεί τη στηθάγχη;
Η στηθάγχη προκαλείται από στένωση των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν το αίμα προς την καρδιά. Το εσωτερικό τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων είναι επενδυμένο με ένα ενιαίο στρώμα κυττάρων που ονομάζονται ενδοθηλιακά.

Κατάθλιψη σε παιδιά και εφήβους: Αιτίες εμφάνισης και συμπτώματα

Προβολές άρθρου free counters

Η κατάθλιψη μπορεί να προκληθεί από την αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων.
Από την Χριστίνα Αντωνίου, Συμβουλευτική Ψυχολόγο

Η κατάθλιψη σαν ιατρικός όρος περιγράφει μια μακροχρόνια έντονη κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας και δεν πρέπει να συγχέεται με φυσιολογικές αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις. Επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, αλλά ο τρόπος που εκδηλώνεται στα παιδιά και στους εφήβους διαφέρει μερικώς από τη συμπτωματολογία των ενηλίκων.

Στους ενήλικες η κατάθλιψη συνήθως εκδηλώνεται με απόσυρση και κατατονία, ενώ στους ανηλίκους με θυμό, ένταση και παράλογα ξεσπάσματα (ευερεθιστότητα).

Πότε και πώς το άγχος μας γίνεται επικίνδυνο;

Προβολές άρθρου website counters


Το άγχος εμφανίζεται στην σκέψη, το συναίσθημα και στο ίδιο το σώμα.
Από τη Σύλβα Σαραφίδου, Ψυχολόγο
Στην κοινωνία του σήμερα, με τους γρήγορους, σχεδόν άπιαστους, ρυθμούς της, όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την έννοια του στρες. Αγχωνόμαστε για κάθε λογής κατάσταση και γεγονός, ενώ η ίδια η λέξη έχει γίνει κομμάτι του καθημερινού λεξιλογίου μας. Σε έναν βαθμό, αυτό είναι λογικό – είναι στην φύση του ανθρώπου να αγχώνεται.

Αυτό γιατί, από τους πρώτους αιώνες της εξέλιξής μας ως είδος, το συναίσθημα του άγχους χρησίμευε ώστε να αντιλαμβανόμαστε πιθανούς κινδύνους (κυριολεκτικούς και μεταφορικούς) και να αντιδρούμε κατάλληλα σε αυτούς – είτε με το να τους αντιμετωπίζουμε είτε με το να τους αποφεύγουμε. Ετούτη, η ενστικτώδης αντίδραση λέγεται ‘fight or flight’ και αντιπροσωπεύει την σημασία του άγχους για τον άνθρωπο.

Σπληνομεγαλία: Αίτια, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Προβολές άρθρου web counter code

Η σπληνομεγαλία είναι μια πάθηση κατά την οποία η σπλήνα (ή ο σπλήνας) διογκώνεται. Μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών και είναι μια κατάσταση που μπορεί να περάσει απαρατήρητη στην αρχή.
Πολλές φορές δεν παρουσιάζει συμπτώματα και διαγιγνώσκεται όταν ένας γιατρός διεξάγει μια γενική φυσική εξέταση.

Οι αιτίες της σπληνομεγαλίας μπορεί να περιλαμβάνουν λοιμώξεις, λευχαιμία, παθήσεις του ήπατος και μεταβολικές διαταραχές. Μπορεί ακόμα να την προκαλέσει η υπερβολική πίεση στις φλέβες του ήπατος και της σπλήνας ή θρόμβοι αίματος σ’ αυτές τις φλέβες.

Συγκεκριμένες παθήσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτή την κατάσταση, όπως η μονοπυρήνωση, η σύφιλη, η νόσος του Hodgkin, η νόσος του Gaucher και η νόσος Niemann-Pick.

Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεις τα μέλη της οικογένειάς σου που επηρεάζουν αρνητικά τη ψυχολογία σου

Προβολές άρθρου website counter

Το πρόβλημα με τα τοξικά μέλη της οικογένειας είναι ότι υπάρχει ένα ισχυρότερος δεσμός, ένας αόρατος συναισθηματικός δεσμός που μόνο εσείς μπορείτε να αισθανθείτε. Με την πάροδο του χρόνου, όταν ασχολείστε με τοξικές σχέσεις μπορούν να βλάψουν τη συναισθηματική ευεξία σας και να καταστρέψουν την εκτίμηση του εαυτού σας.

Αν αρχίσουν να επηρεάζουν το μυαλό και την ψυχή σας σε καθημερινή βάση θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τον τρόπο που ασχολείστε με αυτό το μέλος της οικογένειας. Θα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά μια απεμπλοκή.

Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε 5 τρόπους για να αντιμετωπίσετε μέλη της οικογένειας που επηρεάζουν την ψυχολογία σας, αλλά και την καθημερινότητά σας. Αν δεν προσέξετε, μπορεί να καταλήξετε να έχετε εκρήξεις θυμού να πείτε πράγματα που θα μετανιώσετε αργότερα.

Συμπτώματα που υποδηλώνουν πρόβλημα στη χοληδόχο κύστη

Προβολές άρθρου web page counter

Οι άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην καρδιά, τον εγκέφαλο ακόμα και το δέρμα τους, όργανα που πρέπει να παραμείνουν υγιή, προκειμένου να προληφθούν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τι συμβαίνει, όμως, με εκείνα τα όργανα του σώματος που παραμένουν στη «σκιά» και μοιάζουν να μην είναι τόσο σημαντικά, όπως για παράδειγμα η χοληδόχος κύστη;

Μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν τρέχει τίποτα αν δεν δώσουμε σημασία σ’ αυτά τα όργανα, όμως, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ενδείξεις και τα συμπτώματα που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Τι κάνει η χοληδόχος κύστη
Η χοληδόχος κύστη ή χολή είναι ένας μικρός σάκος που αποθηκεύει πεπτικό υγρό (χολή) από το ήπαρ και βρίσκεται ακριβώς από κάτω του.

Κανείς άνθρωπος δεν περνά από την ζωή σου χωρίς λόγο. Όλοι κάτι θα σου αφήσουν..

Προβολές άρθρου free website counter

Μυστήρια τα παιχνίδια της ζωής, αλλά για ένα πράγμα βεβαιώθηκα!

Ότι κανέναν δεν γνωρίζουμε τυχαία.

Ούτε καν αυτούς που περνάνε φευγαλέα από δίπλα μας. Ούτε τους παλιούς, ούτε τους καινούργιους που θα έρθουν. Κανείς δεν έπεσε πάνω στον άλλον επειδή έτσι το έφεραν ο συμπτώσεις.

Όλοι κάπου εξυπηρετούν την ιστορία να πάει παρακάτω.

Το ποιος θα έρθει στην ζωή μας και με τι τρόπο, δεν το ορίζουμε εμείς, ούτε και το πόσο θα μείνει, γιατί ποτέ η ζωή δεν θα μας ενημερώσει για τα σχέδια της!

Γιατί αλλάζει/ δοκιμάζεται η σχέση μετά το παιδί;

Προβολές άρθρου counter widget

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού παρουσιάζει τους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις


Στο γραφείο μου έρχονται πολλά ζευγάρια. Δεν είναι τυχαίο όμως, που τα περισσότερα από αυτά έχουν μικρά παιδιά. Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια μαγική στιγμή για ένα ζευγάρι, μπορεί όμως να αποδειχθεί και μια μεγάλη πρόκληση για τη σχέση τους.

Μετά την αρχική ευφορία, τα ζευγάρια μπορεί να βρουν την προσγείωση στο έδαφος τρομακτική, καθώς η μετάβαση από τη συμβίωση των δύο σε τρεις συνήθως φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα. Πρόσφατες μελέτες συγκλίνουν με αυτή την άποψη, δείχνοντας ότι ένα υψηλό ποσοστό ζευγαριών παίρνει διαζύγιο ή τερματίζει τη σχέση σε πέντε χρόνια μετά τον ερχομό ενός μωρού.

Στοματίτιδα: Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες;

Προβολές άρθρου hit counters

Η στοματίτιδα αποτελεί μια σοβαρή φλεγμονή στο στόμα με συνέπεια οι πάσχοντες να υποφέρουν αφού αδυνατούν να μιλήσουν και να φάνε οποιοαδήποτε τροφή.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να συμβεί στο εσωτερικό των παρειών , στα ούλα, στη γλώσσα, στα χείλια και στον ουρανίσκο.

Η στοματίτιδα εκδηλώνεται με:

Οσφυαλγία και Χειροπρακτική, πως συνδέονται μεταξύ τους;

Προβολές άρθρου website hits counter

Η λέξη οσφυαλγία προέρχεται από τις λέξεις οσφύς (μέση) και άλγος (πόνος), περιγράφει δηλαδή τους πόνους της μέσης. Οκτώ στους δέκα ενήλικες εμφανίζουν οσφυαλγία τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους.

Οι πιο συνήθεις περιπτώσεις είναι:

οι εργαζόμενοι σε γραφεία, λόγω της καθιστικής φύσης της εργασίας τους και επομένως της κακής στάσης του σώματός τους

Γρήγορες λύσεις για την κακοσμία περιοχών του σώματος

Προβολές άρθρου free hit counter

 Όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Στις μασχάλες, στα πόδια, ή στα γεννητικά όργανα, μερικές φορές η κακοσμία είναι αναπόφευκτη. Πώς μπορούμε όμως να την καταπολεμήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά;

Στα πόδια

Όταν τα πόδια μας ιδρώνουν ή βρέχονται, συσσωρεύονται βακτήρια που προκαλούν οσμές.

Σταφυλόκοκκος: Τι είναι. Πώς θα ξέρετε ότι έχετε μολυνθεί

Προβολές άρθρου website hit counter

Οι μολύνσεις που προκαλούνται από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου οφείλονται σε είδη μικροβίων που βρίσκονται συνήθως στο δέρμα ή/και την μύτη, ακόμη και των κατά τ’ άλλα υγιών ατόμων. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα βακτήρια δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα και εκδηλώνονται απλά με σχετικά μικρές δερματικές λοιμώξεις.

Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σταφυλόκοκκος προκαλεί λοίμωξη που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για τον ασθενή αν τα βακτήρια εισβάλλουν βαθύτερα στο σώμα του και εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τις αρθρώσεις, τα οστά, τους πνεύμονες και την καρδιά του.

Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αντιβιοτικά και αποστράγγιση της μολυσμένης περιοχής. Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις σταφυλόκοκκου δεν ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα κοινά αντιβιοτικά.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μολυνθεί από το βακτήριο

Η τηλεκίνηση είναι πραγματική. Προσπαθήστε αυτό!

Προβολές άρθρου hit counter html

Ο καθένας που έχει μεγαλώσει με υπερήρωες, Τζεντάι ή μια καλή νουβέλα επιστημονικής φαντασίας έχει μοιραστεί το πάθος μου για τις υπερ δυνάμεις. Θα μοιραστώ μαζί σας έναν τρόπο να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας στην ανάπτυξη της τηλεκίνησης. Η τηλεκίνηση είναι η ικανότητα να χειρίζεστε τον υλικό κόσμο γύρω σας χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό σας. Διαβάζετε σωστά και ναι, είμαι σοβαρός.

Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει πλήρως στην απρόβλεπτη και άπειρη φύση του σύμπαντος. Ξέρουμε λίγα, μπορούμε να εξηγήσουμε λιγότερα και δεν έχουμε εξερευνήσει την αστρική μας αυλή πλήρως ακόμα. Ο καθένας ξαφνικά έχει δυνατή γνώμη για το τι είναι ή δεν είναι πιθανόν. Επιλέγω να πιστέψω ότι οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστες όσο μπορούμε να τις συνειδητοποιήσουμε ως τέτοιες. Αν νιώθετε ότι αυτή είναι μια πιθανότητα τότε ας την προσπαθήσουμε.

Η αλήθεια για την ενεργειακή θεραπεία

Προβολές άρθρου free website counter

Η ενέργεια είναι παντού τριγύρω μας. Σωστά; Βασικά, εμείς είμαστε ενέργεια και όταν χρειαστεί να θεραπεύσουμε τα φυσικά μας σώματα το κάνουμε με το να χρησιμοποιούμε τις σωστές ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές ώστε να ανεβάσουμε τη δόνησή μας και να ανταποκριθούμε στην ενέργεια της ευημερίας.

Η  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ
Η ενεργειακή θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους θεραπευτές, από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος. Η σύγχρονη επιστήμη, χάρη στη κβαντική θεωρία, αναγνωρίζει ότι η ενέργεια είναι φάρμακο.

Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα 30 χαρακτηριστικά, είστε πνευματικός θεραπευτής

Προβολές άρθρου website counter

  " Η δύναμη ενός θεραπευτή δεν οφείλεται σε καμία ιδιαίτερη ικανότητα αλλά στη διατήρηση του θάρρους και της συνειδητοποίησης ώστε να ενσωματώνει και να εκφράζει την κοσμική θεραπευτική δύναμη που έχει φυσικά κάθε ανθρώπινο ον ." - E. Leventhal

Ο καθένας μας καλείται σε μια διαφορετική πορεία ζωής. Ενώ όλοι έχουμε την ικανότητα να καλέσουμε τον πιο βαθύ θεραπευτή μας μέσα, υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο προικισμένοι στην θεραπευτική πρακτική.

Είναι οι ίδιοι οι σαμάνοι. Είναι οι άνθρωποι προικισμένοι να επιτρέπουν στην ενέργεια του Πνεύματος να ρέει μέσα από αυτούς εύκολα. Έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν αυτές τις ενέργειες για να καθοδηγούν, να ανανεώνουν και να ενισχύουν τους άλλους. Είναι οι πνευματικοί θεραπευτές.

Tι να κάνεις όταν σε προσβάλλουν και σε υποτιμούν

Προβολές άρθρου free website hit counter

Εχεις προσέξει ότι μερικοί άνθρωποι “ πατούν τα κουμπιά σου”, “ή σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν ένα παιδί ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του;

Ανθρωποι που δεν σε σέβονται , παραβιάζουν το προσωπικό σου χώρο,σου επιτίθενται λεκτικά, σε υποτιμούν και ακινητοποιούν και δεν αισθάνεσαι ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου;

Θα ήταν υπέροχο να περιβαλλόμασταν από άτομα που μας υποστηρίζουν ,μας ενθαρύνουν ,μας μιλούν με ευγένεια ,μας ακούν προσεχτικά και κυρίως ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ.


Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσεχε ποιον εμπιστεύεσαι

Προβολές άρθρου web page counter

Όταν έχετε μια επιθυμία ή ένα όνειρο, προσέξτε ποιον εμπιστεύεστε. Να προσέχετε με ποιον μοιράζεστε τις λαχτάρες σας, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βάλουν εμπόδια στα όνειρα σας, αυτοί που θέλουν να σας υπονομεύσουν και φυσικά άνθρωποι που θα σας κρίνουν αργότερα γι αυτά που καταφέρατε.

Ένα πράγμα που όλοι ξέρουμε είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι αξιόπιστοι. Ακόμα περισσότερο, αυτό που συχνά όλοι κάνουμε είναι να ανοίγουμε τις ιδέες μας και να τις παρουσιάζουμε ολόκληρες στους ανθρώπους γύρω μας. Μπορεί να ανοιχτούμε πριν συζητήσουμε με τους γονείς ή τους συγγενείς μας την επιθυμία μας να καταφέρουμε κάτι, να κάνουμε ένα ταξίδι, να πάρουμε το ρίσκο σε μια σχέση…

«Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε αν μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιον είναι να τον εμπιστευθείτε.» -Ernest Hemingway

Ποιοι είναι οι λόγοι του χρόνιου κοιλιακού άλγους

Προβολές άρθρου free counter

Ως χρόνιο κοιλιακό άλγος περιγράφεται το επίμονο ή επαναλαμβανόμενο άλγος οπουδήποτε στην κοιλιακή χώρα, που περιλαμβάνει την περιοχή από το κατώτερο άκρο της θωρακικής κοιλότητας μέχρι το πυελικό οστό.

Τα πεπτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου, του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, του παγκρέατος, του λεπτού και του παχέος εντέρου, καταλαμβάνουν την κοιλιακή κοιλότητα. Λοιμώξεις, φλεγμονή, όγκοι ή άλλες ανωμαλίες κοιλιακών οργάνων μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο κοιλιακό άλγος.

Σχέση μυελίνης και σκλήρυνσης κατά πλάκας

Προβολές άρθρου free website hit counter

Ως μέρος του νευρικού συστήματος, η μυελίνη είναι μια μεμβράνη από λιπώδη ιστό, που περιβάλλει τις νευρικές ίνες σε όλο τους το μήκος, για να προστατεύσει και να απομονώσει τους νευρώνες.
Δημιουργεί έτσι ένα είδος «καλωδίου» που επιτρέπει τη μετάβαση του ηλεκτρικού ρεύματος από το ένα νεύρο προς το άλλο, μεταφέροντας δεδομένα.

Οταν η μυελίνη καταστρέφεται, η διαδικασία περιλαμβάνει πολλές συνθήκες προβληματικές για την υγεία, μεταξύ των οποίων και η σκλήρυνση κατά πλάκας.


Τι είναι η χρόνια φλεγμονώδης νόσος

Προβολές άρθρου free website hit counter

Η χρόνια φλεγμονώδης νόσος είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή.
Ορισμένες ασθένειες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες για να μπορέσουν οι επιστήμονες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σχετικά με το πώς αυτές λειτουργούν.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει εντοπιστεί μια γενετική συνιστώσα, η οποία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο να αναπτύξουν συγκεκριμένες φλεγμονώδεις ασθένειες και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμπλέκονται πολλαπλά γονίδια.

9 κακές συνήθειες της καθημερινότητας που επηρέαζουν εμάς και τα παιδιά μας

Προβολές άρθρου free website counter

Κακή Συνήθεια # 1: Ανελέητη Αυτοκριτική

Η αυτοκριτική από μόνη της είναι καλό πράγμα, ειδικά όταν είναι εποικοδομητική και βοηθάει το άτομο να θέσει στόχους.  Όταν όμως κανείς επιδίδεται σε ανελέητη, ισοπεδωτική αυτοκριτική, πχ, για το πώς είναι η εξωτερική του εμφάνιση, τότε το μόνο που καταφέρνει είναι να βρεθεί σε κατάσταση συναισθηματικής παράλυσης και σε αδράνεια. Αν μονίμως κριτικάρετε τον εαυτό σας, ουσιαστικά διδάσκετε και στο παιδί σας να κρίνει αρνητικά τον εαυτό του και να μην κάνει τίποτα για να βελτιωθεί.

Κακή Συνήθεια # 2: Συναισθηματικό Φαγητό

Τι είναι ο νευρικός κλονισμός. Ποια είναι τα σημάδια

Προβολές άρθρου web counters

Ο όρος “νευρικός κλονισμός” χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει μια αγχωτική κατάσταση, η οποία οδηγεί το άτομο, προσωρινά, να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

Ο νευρικός κλονισμός συμβαίνει, όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνονται σωματικά και συναισθηματικά “αβάσταχτες” για το άτομο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε συχνά στο παρελθόν για να περιγράψει/καλύψει μια σειρά ψυχικών διαταραχών, αλλά χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά σήμερα στις μέρες μας.

Τι περιλαμβάνει

Αριθμοί με τους οποίους το σύμπαν επικοινωνεί μαζί σας και τι θέλει να σας πει!

Προβολές άρθρου free web counter

Το να βλέπεις συνέχεια κάποιους αριθμούς είναι ένα μήνυμα, είναι ο τρόπος του Σύμπαντος να επικοινωνεί μαζί σου μέσω ενός κώδικα. Απλά πρέπει να μάθεις τον κώδικα.
Είναι δεύτερη φορά που ασχολούμαι με το θέμα, για το λόγο ότι κάθε μέρα κάποιος θα έρθει σε επαφή μαζί μου, για να μου ζητήσει πληροφορίες για έναν δικό του αριθμό, μετά την δημοσίευση του άρθρου σχετικά με τις ακολουθίες των αριθμών.

Νόμιζα πως αυτό το ταξίδι συνειδητοποίησης είναι μοναχικό και για λίγους, αλλά το ότι συμβαίνει σε τόσους ανθρώπους εκεί έξω και καθημερινά, είναι κάτι που ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας μου.

7 ασθένειες που μεταδίδονται από τα κατοικίδια

Προβολές άρθρου free web counter

Προσοχή: 7 ασθένειες που μεταδίδονται από τα κατοικίδια
Τα λατρεύουμε. Όλοι. Ανεξαιρέτως. Όποιος δεν αγαπάει τα ζώα έχει σίγουρα κάποιο “ανοιχτό θέμα” με τον εαυτό του, την κοινωνία και την φύση γενικότερα.
Αλλά το ότι αγαπάμε τα κατοικίδια ζωάκια στο σπίτι μας, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να προσέχουμε, εκτός από την δική τους υγεία, και την δική μας.

“Δεν ζούμε σε έναν αποστειρωμένο περιβάλλον και τα ζώα, που είναι κατοικίδια και γίνονται μέλη της οικογένειάς μας, δεν είναι απαλλαγμένα από μικρόβια”, λέει η δρ Susan Rehm, αντιπρόεδρος του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κλινική Κλίβελαντ στο Οχάιο. Και προσθέτει: “Μερικές φορές μπορεί να κολλήσουμε κάποια ασθένεια από το κατοικίδιο ζώο μας”.

Έκζεμα: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Προβολές άρθρου website view counter

Περισσότεροι από ένας στους έξι ανθρώπους ταλαιπωρούνται από έκζεμα, μία δερματική αντίδραση που προκαλείται από διάφορες αιτίες και εκδηλώνεται με φλεγμονή ή ερεθισμό στο δέρμα.


Οι περισσότεροι ασθενείς πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, η οποία σε πολλούς από αυτούς πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική ηλικία. Στην πραγματικότητα, το 40-60% των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα θα την έχουν και μετά την ενηλικίωση.

Τί είναι όμως η κατάσταση αυτή; Όπως απαντούν ειδικοί από την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), ο όρος «ατοπία» σημαίνει εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων εξαιτίας κληρονομικής προδιάθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση, η ατοπία προκαλεί δερματικές αντιδράσεις, δηλαδή ξηροδερμία με κόκκινες και ερεθισμένες βλάβες (εξάνθημα), οι οποίες προκαλούν πολύ έντονο, σχεδόν ανυπόφορο κνησμό (φαγούρα).

Βρογχεκτασίες: Πως συνδέονται με τις λοιμώξεις και τον επίμονο βήχα και τι προκαλούν στους πνεύμονες

Προβολές άρθρου web page counters

Πρόκειται για νόσημα των πνευμόνων το οποίο είναι αποτέλεσμα λοιμώξεων ή άλλων καταστάσεων τα οποία τραυματίζουν το τοίχωμα των αεραγωγών στους πνεύμονες.

Αυτός ο τραυματισμός είναι η αρχή ενός κύκλου στον οποίο οι αεραγωγοί χάνουν την ικανότητά τους να καθαρίζονται από τη βλέννα. Η παραμονή της βλέννας δημιουργεί περιβάλλον κατάλληλο για ανάπτυξη μικροβίων. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε επανειλημμένες και σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις.

Κάθε λοίμωξη επιτείνει τη βλάβη στους αεραγωγούς.  Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει και την οξυγόνωση των διαφόρων οργάνων του σώματος. Εάν οι πνεύμονες δεν μπορούν να μεταφέρουν αρκετή ποσότητα οξυγόνου στους ιστούς και τα όργανα, μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρά νοσήματα, μεταξύ αυτών δε και σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια

Προβολές άρθρου web counters


Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές για την υγεία, από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και κιρσούς έως μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.


Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος, με τους συνηθέστερους να είναι η καθιστική ζωή, το υπερβολικό βάρος και ο διαβήτης


Μερικά από τα βασικά συμπτώματα που υποδεικνύουν κακή κυκλοφορία του αίματος είναι τα εξής:

Όταν τα συναισθήματα σας καταπιέζουν, απλώς αναπνεύστε

Προβολές άρθρου free web counter

Τα συναισθήματα είναι σαν μια εσωτερική πυξίδα. Μας καθοδηγούν και τον περισσότερο καιρό μας πιέζουν να δράσουμε (αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις- ο φόβος για παράδειγμα, μπορεί να μας παραλύσει).

Οπότε τι συμβαίνει όταν αφήσουμε τα συναισθήματα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο; το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να αντιδράσουμε υπερβολικά το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Το να πετύχουμε την συναισθηματική ισορροπία είναι μια διαδικασία που απαιτεί πρακτική και προπόνηση. Φανταστείτε να πρέπει να είστε σε μια ρόδα του λούνα παρκ κάθε μέρα για να νιώσετε κινητοποιημένοι και να απελευθερωθείτε από το συναισθηματικό βάρος.

Παραρρινοκολπίτιδα: Τι την προκαλεί και πώς θα ανακουφιστείτε

Προβολές άρθρου page counter

Η παραρρινοκολπίτιδα είναι η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων που περιβάλλουν τη μύτη και τα ρινικά περάσματα.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται πόνος και πίεση στο μέτωπο, τα μάγουλα και την περιοχή γύρω απ' τα μάτια, η ρινική απόφραξη και καταρροή, πόνος στα αφτιά και μειωμένη αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Συχνά η παραρρινοκολπίτιδα ξεκινά με ένα κρυολόγημα, που προκαλείται από ιό, οδηγεί σε φλεγμονή στα τοιχώματα των ρινικών κοιλοτήτων και μερικές φορές οδηγεί σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία δημιουργεί στη συνέχεια μεγάλα ξεσπάσματα παραρρινοκολπίτιδας, που διαρκεί πάνω από 10-14 ημέρες.

Κολπίτιδα: Τα είδη & πώς θα την αναγνωρίσετε από τα συμπτώματα

Προβολές άρθρου web page counter

Η κολπίτιδα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να περιγράψουν τις φλεγμονές που εκδηλώνονται στο γυναικείο κόλπο.

Συνήθως είναι αποτέλεσμα της διατάραξης της φυσιολογικής ισορροπίας των βακτηρίων του κόλπου αλλά μπορεί να οφείλεται και σε λοίμωξη ή σε μείωση της παραγωγής οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι συνηθέστερες μορφές κολπίτιδας είναι οι εξής:

Μην αφήνεις τα πράγματα απλά να… πάρουν το δρόμο τους

Προβολές άρθρου website counters

Οι άνθρωποι που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, ήταν γιατί ήταν εναλλακτικοί. Ήταν πολύ μπροστά, γιατί δε φοβήθηκαν να διαφέρουν από τον συνηθισμένο άνθρωπο, δε φοβήθηκαν να προσπαθήσουν, να υποστηρίξουν τα λεγόμενα τους και να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Δείχνοντας την κατάλληλη επιμονή, υπομονή, αλλά και σθένος, κατάφεραν να αλλάξουν τις παλαιωμένες ή παγιωμένες αντιλήψεις και ιδέες και να δημιουργήσουν σύγχρονες προοπτικές εξέλιξης για όλους. Έτσι, γίνανε πρότυπα έμπνευσης και στοχασμού και απέκτησαν θαυμαστές από όλον τον κόσμο.

Πώς να δημιουργήσεις αίσθημα ασφάλειας στο παιδί

Προβολές άρθρου hit counters

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τους τρόπους για να το πετύχεις


Ποιος γονέας δεν θέλει να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στο παιδί του;

Όμως, πώς ακριβώς μεταφράζεται το «αίσθημα ασφάλειας;»
Η βεβαιότητα ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που θα με προστατέψουν αν χρειαστεί
Είμαι ο κυρίαρχος του εαυτού μου (του μυαλού, του σώματος και του πνεύματός μου) και μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου
Ο κόσμος είναι ένα ασφαλές μέρος, το οποίο μπορώ να εξερευνήσω με αυτοπεποίθηση, χωρίς φόβο

Τι να κάνεις εάν είσαι γονέας

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Μπορείτε να απελευθερώσετε τις υπερδυνάμεις σας με αυτή την αρχαία τεχνική σύμφωνα και με επιστήμονες ...

Προβολές άρθρου hit counter

 Η ικανότητά μας να απελευθερώσουμε τις υπεράνθρωπες δυνάμεις μας ήταν πάντα μπροστά μας. Δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό ποσό ούτε πολλές ώρες που δαπανώνται για διαλογισμό.Προέρχεται από μια πηγή που είναι πολύ διαθέσιμη σε κάθε ζωντανό πλάσμα σε αυτή τη Γη.

Ο ήλιος πιστεύεται ότι έχει μια δύναμη που θεραπεύει ασθένειες, παρέχει ενέργεια, εξαφανίζει την πείνα, και ακόμη ενισχύει την ικανότητα των ανθρώπων να αναπτύξουν τις τηλεπαθητικές ικανότητες.

Οι αρχαίες κοινωνίες όπως οι Αιγύπτιοι, οι Μάγια και οι Ινδοί ενσωμάτωναν τον ήλιο που τους κοίταζε ή κοιτάζανκατευθείαν στον ήλιο ως μέρος της θρησκευτικής τους πρακτικής.
Τα άτομα που απασχολήθηκαν αυτή την τεχνική έχουν βρεθεί να είναι τα πιο πνευματικά προχωρημένα.

Πώς να κάνετε σωστά αυτή την τεχνική;